torsdag 9 maj 2013

Philidelphia bullar

Just de, skulle ju lägga upp receptet på önskemål:)

Har lagt ut det förut, men minns inte om de va här eller på gamla bloggen.
Men de är så goda och enkla så vi tar de igen:)

Philidelphiabullar i långpanna

Ca 30 st
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50g)
1 dl strösocker
1/5 tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllning:
150 gram rumsvarmt smör
200 gram philidelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Värm mjölken till 37 C och rör ut jästen med. Tillsätt de rumsvarma smöret, socker och saltet och nästan allt mjöl.
Arbeta degen smidig, gärna i maskin. (Jag har ingen maskin tyvärr, så jag kör med elvisp med degkrokar på och de går hur bra dom helst:)
Använd en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper.
Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna ( degen blir lite kladdig och lös men de gör inget, den ska vara så) Täck med bakduk och låt jäsa i 30 min.
Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.



Tryck sedan små håll i degen med tummen och klicka i fyllning i varje hål.
Pensla på ett uppvispat ägg och på med pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter på 200 grader eller tills den får färg.
Skär upp i rutor och frys in de som inte ska ätas direkt.



Prova dessa goda bullar vet ja! Super lätt och smidigt när man gör i långpanna! Lycka till!

I söndags fika vi på de goda bullarna i lekparken.







Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar